Logon suunnittelu ilmaiseksi: 4 yksinkertaista syytä miksi se ei kannata.

Tietoa logon suunnittelusta

Logon suunnittelu ilmaiseksi: 4 yksinkertaista syytä miksi se ei kannata.

Logon suunnittelu ilmaiseksi, kannattaako se.
Logon suunnittelu ilmaisella ohjelmalla tai sivustolla saattaa vaikuttaa hyvältä ja nopealta ratkaisulta.

Kävin tutustumassa suosituimpiin ilmaisiin logon suunnittelu välineisiin joita nopealla “logon suunnittelu ilmaiseksi” Googlauksella löytyi heti useita. Itseäni kiinnosti pystyykö näillä ohjelmilla suunnitella edes kohtalaista logoa, mutta suurimmat miinukset tulivatkin hieman yllättävistä asioista.

1. Ilmainen logon suunnittelu ei ollutkaan ilmaista.

Logoa pääsi kyllä suunnittelemaan lähes jokaisella sivustolla, mutta kun sen halusi ladata koneelle niin pitikin maksaa jonkilainen lisämaksu. Eli logon suunnittelu periaatteessa oli kyllä ilmaista, mutta itse suunnittelemaa logoa ei saanut pitää.

Nyt kun logon suunnitteluun oli jo käytetty puolisen tuntia elämästä aikaa, niin tarjouksesta on entistä vaikeampi kieltäytyä, vaikka halusinkin vain ilmaisen logon.

Monet sivustot paljastuivat myös painatukseen keskittyviksi yrityksiksi, joten luonnollisesti et saanut logoa jos et ostanut 30 kahvikuppia ja 12 t-paitaa mukaan.

Muutamilla sivustoilla logon suunnittelun ilmainen osuus oli vain pieni osuus siitä mitä sivustolla oikeasti pystyisi tehdä, sivustot siis myyvät lähinnä omia toimintojaan, eikä niinkään ilmaista logon suunnittelua.

Logon suunnittelu on ilmaista, kunhan ostat t-paidat painatuksella yrityksellesi. Sekin kertoo aika paljon että tällä sivustolla sattui tulemaan sama ikoni kuin ensimmäisellä sivulla. kts. ensimmäinen kuva. Ikonit siis löytyy jostain ilmaisesta ikonipankista hyvin todennäköisesti.
2. Ilmaisten logojen tiedostomuodot

Kun suunnittelet logon ilmaiseksi niin suurin ongelma tulee tiedostomuotojen kanssa. Ohjelmistoista saat hyvin todennäköisesti pelkästään heikkolaatuisen jpg tai png tiedoston jossa on tausta mukana.

Sinänsä pieni jpg on hyvä tiedosto esimerkiksi some kanaville, mutta jos haluat käyttää suunnittelemaasi logoa myös jossain muualla niin se on lähes mahdotonta. Esimerkiksi jos yrität painattaa logoa niin se ei onnistu.

Tähän on helppo ratkaisu, pyydät vain graafikkoa tekemään logostasi vektori tai taustattoman png version. Logon uudelleen piirtäminen vain sattuu olemaan lähes yhtä iso työ graafikolle kuin olisi ollut tehdä kokonaan logo alusta asti. Eli se myös maksaa lähes yhtä paljon kuin kokonaan uusi logo. En voi puhua jokaisen puolesta, mutta mielestäni graafikon suunnittelema logo on viisaampi vaihtoehto tässä tapauksessa, jos hintaa tulee kuitenkin lähes yhtä paljon.

Tältä näyttää jos painatat ilmaisesta logon suunnittelu ohjelmasta saadun pienikokoisen jpg tiedoston. Tausta jää logoon myös painattaessa, eikä laatu riitä painotuotteisiin.
3. Logon suunnittelun ajattomuus

Hieman yllättävä asia oli että logon suunnittelu sivustot oli ilmeisesti päivitetty viimeksi kauan sitten tai ainakin logon suunnitteluun käytettävät mallit. Älä käsitä väärin, on olemassa myös paljon erittäin toimivia vanhoja logoja, mutta jos mallit ovat ladattu suoraan ikoni kansiosta jotka eivät ole edes tarkoitettu logoiksi, niin ei ole ihme että ajattomuus puuttuu kokonaan.

Tässä lienee syy miksi monilla hieman vanhemmilla yrittäjillä näkee vanhentuneita logoja, on yritetty säästää väärästä paikasta logon suunnittelussa. Hyvän graafikon suunnittelema logo näyttää hyvältä vielä 20 vuoden päästäkin.

Myös monilla logon suunnittelu sivustoilla jossa oli uudistettu mallit, niin niistäkin löytyy paljon asioita jotka on tehty vain ja ainoastaan nykyisen trendin mukaisesti. Eli logo ei tule todennäköisesti näyttämään hyvältä edes 5 vuoden päästä.

En löytänyt myöskään Ilmaista logon suunnittelu alustaa, jolla olisi saanut suunniteltua responsiivisen logon. Responsiivinen logo tulee olemaan vaikea tehdä tämmöisten logojen pohjalta jälkeenpäin koska ikonit ovat usein yksityiskohtaisia jotka toimivat vain suurena tai hyvä laatuisena. Joten joudut todennäköisesti muuttamaan koko logon siinä vaiheessa kun haluat logosi esimerkiksi vaatteiden pesulappuun tai verkkosivujen faviconiksi. (ikoni joka näkyy välilehden vieressä)

Esimerkkejä logoista jotka ei enää nykypäivänä toimi,

jokainen näistä logoista on suunniteltu ilmaisella logon suunnittelu ohjelmalla.

4. Yrityksesi arvot ja tunne logon suunnittelussa

Hyvän logon suunnittelun suurin kulmakivi on tietää mistä yrityksessä on kyse, tai mitkä ovat yrityksen arvot. Hyvä logon suunnittelija tietää mitä tunteita esimerkiksi tietyt värit tai fontit herättävät ihmisessä.

Vaikka sinulta yrittäjänä löytyisikin visuaalista silmää ja osaat valita ikoneista parhaan näköiset logoa suunnitellessa, niin sinulta kuitenkaan tuskin löytyy samanlaista käsitystä tunteiden herättämisestä logon avulla kuin ammatti graafikolta.

Logon suunnittelun kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista on herättää tunteita, eikä pelkästään näyttää hyvältä. Logon pitää sopia hyvin yhteen yrityksen toiminnan kanssa. Monilla sivustoilla mitä kokeilin oltiin menty pelkästään yhteen suuntaan ikonien kanssa. Samalta sivustolta ei löytynyt erilaista ikonia esimerkiksi jos halusi viestiä logolla edullisuutta tai vastaavasti arvokkuutta, samalla sivustolla oli vain toinen näistä. Tämän takia ihminen joka ei tiedä paljoa logon suunnittelusta valitsee helposti vääränlaisen logon itselleen, joka ei kuvasta yrityksen arvomaailmaa.

Fontteja ilmaisilla logon suunnittelu sivustoilla löytyy yllättävän hyvin. Tässäkin kuitenkin päädytään ongelmaan, että eihän tavallinen tallaaja tiedä minkälainen fontti kuvastaa mitäkin tunnetilaa. Tai sitä minkälainen fontti on helposti luettavissa erikokoisena. Tekstilogon suunnittelussa käytetään usein yllättävän suuri osa ajasta tekstin hiomiseen helppo lukuisemmaksi. Fontit itsessään tehdään niin että se toimii lähes jokaisessa sanassa selkeästi, mutta koska logoissa on yleensä vain yksi sana, niin fonttia voi parantaa entisestään yllättävän paljon esimerkiksi kirjain välityksiä säätämällä. Tätä ei kuitenkaan pysty tekemään millään ilmaisella logon suunnittelu sivustolla.

Tässä muutama esimerkki hieman nykyaikasemmilla sivustoilla suunnitelluista ilmaisista logoista. Logot ovat periaatteessa ihan kivan näköisiä, mutta eivät kuvasta edullista logon suunnittelua millään tavalla. Värit sekä fontit taistelee meidän arvoja vastaan.

Miten säästää logon suunnittelussa?

Jos ja kun et ole valmis maksamaan koko paketista näillä logon suunnittelu sivustoilla, niin suosittelen että otat mielummin vaikka yhteyttä johonkin tuttuusi joka osaa edes hieman käyttää kunnon suunnittelu ohjelmia. Kun teet näin niin saat ainakin logosi projektit tallennettua ja pystyt muokkaamaan jälkeenpäin logoa sekä saat tarvittavat tiedostomuodot, sekä teet varmasti graafikon alun iloiseksi.

Jos taas olet valmis maksamaan hieman yrityksesi logon suunnittelusta, niin meiltä saat markkinoiden edullisimman kaiken kattavan logo paketin. Hintaan 217€ kuuluu kaikki mitä voit logolta toivoa, säilytämme myös projektit jokaiselle asiakkaalle. Eli jälkeenpäin jos tulee tarve esimerkiksi painotuotteille niin saat heti siihen tarvittavat tiedostomuodot meiltä, jos et siis niitä heti halua. Etpähän joudu maksamaan monelle eri suunnittelijalle sekä säästät huomattavasti aikaa.

Tilaa logo

Tarvitsetko logon?

Tilaa logo markkinoiden järkevimmällä hinnalla.

Etsitkö hyvää ja halpaa? Nyt löysit!

-10% alennuskoodi!

Kerro sähköpostiosoite mihin voimme lähettää koodin. Voit hyödyntää koodin jo ensimmäisessä tilauksessa.